Klasika zvaná špagety carbonara, to je doména italských restaurací

09.06.2021

Pochutnat si na něčem, co je vlastně klasické a jednoduché. Objevujte svět a dopřávejte si dobroty nejen z italské kuchyně, která se rozšířila díky mnoha svým trumfům po všech kontinentech. Kdo by odolal něčemu, co je dobré a připraví se už za pár minut? Při dnešním pracovním vypětí je to jen dobře, že najdeme čas i na něco jiného než na kuchyni. Nepřipravujme jídla, co si vyžádají celé odpoledne, nechejme si čas spíše na sváteční menu. Už jen proto, že klasický oběd může být otázkou třeba jen pouhé čtvrthodiny, nevěříte?

Jednoduchá příprava, více času na rodinu

Nechcete trávit v kuchyni zbytečně dlouhou dobu, nicméně máte rádi jídla, na nichž si pochutná celá rodina. Pak se inspirujte recepty, díky nimž budete mít každý den něco nového a neotřelého. Nebo možná i to, co důvěrně znáte - jen s menšími změnami, které rozhodně nebudou ke škodě, ale spíše ku prospěchu věci. Když přidáte k italským receptům olivové tajemství, a že stačí jen pár kapek, zavděčíte se i mnoha mlsným jazýčkům. Pojďme si proto představit, co všechno znamenají pro průměrného Itala špagety.

Jsou to právě špagety carbonara, které svou jednoduchostí dobývají celý svět už před pár generacemi a dnes platí za jednu z nejlepších variant pro líná nedělní odpoledne. Samozřejmě ale můžete zkusit i malou změnu, jejíž název zní podobně. Špagety aglio olio jsou možná ještě jednodušší než uhlířská variace. Špagety samotné, česnek, chilli paprička a pak ještě olivový olej, takže jak vidíte, jen čtyři základní suroviny! O kterém jídle tohle můžete říct, napříč všemi kontinenty? Přitom jde samozřejmě o zcela plnohodnotnou záležitost, a ne nějakou náhražku obědového menu pro ty, co spěchají a nemají na nic čas. Ochutnáte také extra panenský olivový olej, nejprve na lžičce a pak i v různých jídlech? Olivum.cz nabídne zajímavé tipy, se kterými oslavíte úspěch v kuchyni před svátečními hosty.

komerční sdělení